Gareno

Každý web může obsahovat jak dokonalé, tak i pochybné nabídky. A proto tu platí, že je třeba obezřetnost a prověřování. Z čehož náš web vychází vždy vítězně.

Friday, 18 October 2024

Jak se připojení k internetu v posledních desetiletích změnilo

Jak se připojení k internetu v posledních desetiletích změnilo


Jistě si všichni pamatujeme na začátky internetu a na ten typický zvuk, když jsme se na něj pokoušeli připojit. Jeho možnosti byly o mnoho menší, a zároveň načtení jedné webové stránky trvalo i deset minut. Pokud jsme se chtěli podívat na video, především pak živý přenos, mohli jsme počítat se sérií statických obrazů, které se rychle měnily.

 

Důvodem bylo samozřejmě to, že se tehdy k připojení využívala klasická telefonní linka. To byla příčina onoho zvuku i nízké rychlosti. Ta se navíc ještě snížila, pokud jste během připojení telefon použili, případně vám někdo volal. Samozřejmě to bylo nepohodlné, avšak internet i tehdy nabízel takové možnosti, že se s tím byli lidé ochotni smířit. I když ne nadlouho.

 

přes internet dnes i nakupujeme

 

Bylo jasné, že se zvyšující se popularitou internetu a také s čím dál většími požadavky lidí bude nutné vymyslet nějaký jiný systém. Naštěstí technická revoluce nezklamala ani zde, a již za několik let se objevilo připojení po vlastní lince. Jistě, tehdy ještě bylo drátové, ale i tak to byl poměrně velký pokrok. Vzhledem k tomu, že se nemusel dělit o signál s telefonem, se jeho rychlost značně zvýšila. Stále však nebyla tam, kde ji máme dnes.

 

internet prošel velkým vývojem

 

Další pokrok přišel až s nástupem bezdrátového signálu, ať už mobilního či internetového. Nyní již bylo možné posílat veškerá data vzduchem, stačil pouze vysílač a přijímač. Tak se objevil wi-fi signál, který používáme dodnes. Jistě, i dnes se vymýšlejí nejrůznější alterace, a není pochyb o tom, že dříve či později přijdeme s nějakým novým, ještě lepším způsobem přenosu signálu. Dnes je to však nejlepší, co máme.

 

Je však zajímavé se podívat, jak daleko jsme za těch přibližně 25 let, co internet existuje, došli. A to jak v rychlosti a kvalitě připojení, tak i v možnostech, které nabízí. Rozhodně je zajímavé se zamyslet nad tím, co nám v tomto ohledu přinese budoucnost.

Share your comment :